Lecsós szelet
Lecsós szelet
Hozzávalók 4 személyre
- 6 szelet karaj
- 15 dkg császárszalona
- 6 db paprika
- 3 db paradicsom
- 1 nagy vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 mk pirospaprika
- 4-5 ek olaj
- 1 dl víz
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
A császárszalonnát vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A paprikát, a paradicsomot, és a vöröshagymát szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, hogy szép színt kapjon. Ekkor szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá két evőkanál olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát kifehéredésig. Ezután tegyük hozzá az elősütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve a serpenyőt addig főzzük, míg a víz majdnem teljesen elfő.
Egy másik serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és addig pároljuk még kissé összeesik. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, és a paradicsomot is. Szórjuk meg egy kevés sóval, forgassuk össze, majd pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.
Amikor a hús alól már majdnem teljesen elfőtt a víz, öntsük hozzá a lecsós alapot, majd pároljuk tovább. Közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. (A paprika és a paradicsom főzés közben enged annyi levet, amiben készre fő.)
Főzés közben többször rázogassuk meg, de ne keverjük, mert összetörnek a zöldségek. Addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul, de a paprika roppanós marad.
Tálaláskor helyezzük a hússzeletet a tányérra, kanalazzuk rá a lecsót, tegyük mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept