Lecsós szelet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lecsós szelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 szelet karaj
  • 15 dkg császárszalona
  • 6 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 1 mk pirospaprika
  • 4-5 ek olaj
  • 1 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

A császárszalonnát vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A paprikát, a paradicsomot, és a vöröshagymát szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, hogy szép színt kapjon. Ekkor szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá két evőkanál olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát kifehéredésig. Ezután tegyük hozzá az elősütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve a serpenyőt addig főzzük, míg a víz majdnem teljesen elfő.

Egy másik serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és addig pároljuk még kissé összeesik. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, és a paradicsomot is. Szórjuk meg egy kevés sóval, forgassuk össze, majd pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.

Amikor a hús alól már majdnem teljesen elfőtt a víz, öntsük hozzá a lecsós alapot, majd pároljuk tovább. Közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. (A paprika és a paradicsom főzés közben enged annyi levet, amiben készre fő.)

Főzés közben többször rázogassuk meg, de ne keverjük, mert összetörnek a zöldségek. Addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul, de a paprika roppanós marad.

Tálaláskor helyezzük a hússzeletet a tányérra, kanalazzuk rá a lecsót, tegyük mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük