Marharostélyos szépasszony módra
A recept egy régi francia szakácskönyvből való.
Marharostélyos szépasszony módra
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg marharostélyos
- olaj
- 4 fej vöröshagyma
- 4 dl fehérbor
- 4 dl víz
- 2 kis konzerv sűrített paradicsom
- só
- örőlt feketebors
- kakukkfű
- 4 szál sárgarépa
Elkészítés:
Olajat forrósítunk, beletesszük az ujjnyi vastagra szelt marhahúst, és mindkét oldalukat barnára sütjük. Ha átsültek, kivesszük a szeleteket, és a forró olajba tesszük az apróra vágott hagymát és a felkarikázott vagy kockázott sárgarépát, majd néhány percig pároljuk. Ezután felöntjük a vízzel, a bor felével, a konzerv paradicsomokkal, fűszerezzük borssal, sóval, kakukkfűvel, babérlevéllel.
Ha a mártás felforrt, beletesszük a húsokat, és puhára főzzük. Mielőtt majdnem teljesen megpuhul a marha, beleöntjük a maradék bort, és azzal főzzük még néhány percig.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept