Áfonyás morzsatorta
Áfonyás morzsatorta
Hozzávalók 8 személyre
- 300 g finomított zabpehely
- 250 g puha vaj
- 150 g liszt
- 150 g cukor
- 1 kk sütőpor
- egy csipet fahéj
- szeletelt mandula
- 250 g mascarpone
- 30 g porcukor
- citromlé
- 200 g kék áfonya
- 120 + 60 ml víz
- egy csapott ek keményítő (vagy pudingpor)
Elkészítés:
Az áfonyát megmossuk, és 120 ml vízzel feltesszük főni. Amikor forr, egy kis tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt 60 ml vízzel, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz. Besűrítjük, citrommal ízesítjük, botmixerrel pürésítjük (ez a lépés ki is hagyható), majd hűlni hagyjuk.
A morzsatésztához a vajat és a cukrot robotgéppel összedolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is. Eleinte fakanállal dolgozzunk, majd váltsunk kézre! A piteformát kivajazzuk, és a tészta kétharmadát belelapogatjuk.
Ezután elkészítjük a tölteléket. A mascarpone-t cukorral és citromlével ízesítjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. Erre kerül a már kihűlt gyümölcsréteg. Végül a megmaradt tésztát a tetejére morzsoljuk és kevés szeletelt mandulával megszórjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben, kb. 50 percig sütjük. A süteményt csak teljesen kihűlt állapotában szeleteljük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept