Áfonyás morzsatorta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Áfonyás morzsatorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 300 g finomított zabpehely
  • 250 g puha vaj
  • 150 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 kk sütőpor
  • egy csipet fahéj
  • szeletelt mandula
  • 250 g mascarpone
  • 30 g porcukor
  • citromlé
  • 200 g kék áfonya
  • 120 + 60 ml víz
  • egy csapott ek keményítő (vagy pudingpor)
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát megmossuk, és 120 ml vízzel feltesszük főni. Amikor forr, egy kis tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt 60 ml vízzel, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz. Besűrítjük, citrommal ízesítjük, botmixerrel pürésítjük (ez a lépés ki is hagyható), majd hűlni hagyjuk.
A morzsatésztához a vajat és a cukrot robotgéppel összedolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is. Eleinte fakanállal dolgozzunk, majd váltsunk kézre! A piteformát kivajazzuk, és a tészta kétharmadát belelapogatjuk.
Ezután elkészítjük a tölteléket. A mascarpone-t cukorral és citromlével ízesítjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. Erre kerül a már kihűlt gyümölcsréteg. Végül a megmaradt tésztát a tetejére morzsoljuk és kevés szeletelt mandulával megszórjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben, kb. 50 percig sütjük. A süteményt csak teljesen kihűlt állapotában szeleteljük.

Ezt is szeretjük