Áfonyás morzsatorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Áfonyás morzsatorta

Hozzávalók 8 személyre

  • 300 g finomított zabpehely
  • 250 g puha vaj
  • 150 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 kk sütőpor
  • egy csipet fahéj
  • szeletelt mandula
  • 250 g mascarpone
  • 30 g porcukor
  • citromlé
  • 200 g kék áfonya
  • 120 + 60 ml víz
  • egy csapott ek keményítő (vagy pudingpor)
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát megmossuk, és 120 ml vízzel feltesszük főni. Amikor forr, egy kis tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt 60 ml vízzel, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz. Besűrítjük, citrommal ízesítjük, botmixerrel pürésítjük (ez a lépés ki is hagyható), majd hűlni hagyjuk.
A morzsatésztához a vajat és a cukrot robotgéppel összedolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is. Eleinte fakanállal dolgozzunk, majd váltsunk kézre! A piteformát kivajazzuk, és a tészta kétharmadát belelapogatjuk.
Ezután elkészítjük a tölteléket. A mascarpone-t cukorral és citromlével ízesítjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. Erre kerül a már kihűlt gyümölcsréteg. Végül a megmaradt tésztát a tetejére morzsoljuk és kevés szeletelt mandulával megszórjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben, kb. 50 percig sütjük. A süteményt csak teljesen kihűlt állapotában szeleteljük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük