Áfonyás morzsatorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Áfonyás morzsatorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 300 g finomított zabpehely
  • 250 g puha vaj
  • 150 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 kk sütőpor
  • egy csipet fahéj
  • szeletelt mandula
  • 250 g mascarpone
  • 30 g porcukor
  • citromlé
  • 200 g kék áfonya
  • 120 + 60 ml víz
  • egy csapott ek keményítő (vagy pudingpor)
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát megmossuk, és 120 ml vízzel feltesszük főni. Amikor forr, egy kis tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt 60 ml vízzel, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz. Besűrítjük, citrommal ízesítjük, botmixerrel pürésítjük (ez a lépés ki is hagyható), majd hűlni hagyjuk.
A morzsatésztához a vajat és a cukrot robotgéppel összedolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is. Eleinte fakanállal dolgozzunk, majd váltsunk kézre! A piteformát kivajazzuk, és a tészta kétharmadát belelapogatjuk.
Ezután elkészítjük a tölteléket. A mascarpone-t cukorral és citromlével ízesítjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. Erre kerül a már kihűlt gyümölcsréteg. Végül a megmaradt tésztát a tetejére morzsoljuk és kevés szeletelt mandulával megszórjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben, kb. 50 percig sütjük. A süteményt csak teljesen kihűlt állapotában szeleteljük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük