Paradicsomos padlizsán
Egyik kedvenc zöldségem a padlizsán, sokféleképpen kipróbáltam már elkészíteni.
Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db nagy padlizsán
- 3 db kerti paradicsom
- 2 evőkanál száraz tehénsajt (parmezán jellegű)
- 1 tasak mini mozzarella
- bazsalikomlevél
- 1 evőkanál olívaolaj+a locsoláshoz (én pumpás olívaolajat használtam)
- néhány csepp citromlé
- só
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, és ráfacsarjuk a citromlevet (nem barnul meg a padlizsán). Hagyjuk egy negyed órát.
A paradicsomokat szintén mossuk, majd keresztben karikákra vágjuk.
A parmezán jellegű sajtot lereszeljük.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, ráfektetjük a padlizsánkarikákat, majd a paradicsomszeletet. Mindegyik tetejére teszünk a mozzarellagolyóból, a nagyobb szeletre 2 db-ot, rakunk rá egy-egy megmosott bazsalikomlevelet. Megspricceljük olívaolajjal, majd rászórjuk a parmezánt. (Néhányat megtűztem fogpiszkálóval, de nem szükséges, úgyis szépen megmarad a mozzarella és a sajt).
Mehet az előmelegített sütőbe: 180 fokon addig sütjük, míg a padlizsán megpuhul, és a sajt kezd barnás színt kapni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció