Diétás Sacher-torta
A recept saját ötlet alapján készült. Egyre többen követik a paleolit étrendet és életmódot, mivel többen élnek együtt különböző ételallergiákkal, köztük én is, így azért, hogy ők, s köztük én sem maradjunk desszertek nélkül, kitaláltam ezt a tortát. Sokan elkészítették már azóta,köztük Kökény Roland olimpiai, világ- és Európa-bajnok, magyar kajakozó is.
Diétás Sacher-torta
Hozzávalók 8 személyre
- 6 egész tojás ( nagy méretű, L-es)
- 7 evőkanál xilit/nyírfacukor
- 3 evőkanál mandulaliszt
- 7-8 evőkanál finomra darált mandulaszirom
- 2 púpozott evőkanál holland kakaópor
- 4 evőkanál kókuszolaj (vagy kókuszzsír olvasztva)
- késhegynyi Bourbon vanília őrlemény
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- kb.1 kis üveg cukormentes sárgabaracklekvár
- kb. 600-700 g nagyon puha aszalt sárgabarack
Tetejére
- kb. 1,5 dl méz
- 2 kanál kakaópor
- kb. 1,5 dl kókuszolaj
Díszítésnek
- pár szem aszalt barack
Elkészítés:
A torta tésztájához egy nagy méretű, kerek, kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A szélét kókuszolajjal kenjük be!
A tésztához az egész tojásokat az édesítővel elektromos habverő segítségével verjük habosra. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a darált mandulát, a kakaóport, a kókuszolajat, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sütőport. Simára verjük/keverjük ki az egészet. Öntsük a formába, és előmelegített sütőben addig süssük, amíg mindenhol szépen átsül, de nem ég meg - tűpróbáig. Hagyjuk negyed órát a formában hűlni hideg kövön.
Később a forma karimáját kapcsoljuk le és a sütőpapírt távolítsuk el az aljáról.Rácson hagyjuk tovább hűlni.
Amikor már nem meleg és nem is langyos a tészta, éles késsel vágjuk két kerek lappá.
Az alsót kenjük meg a mindenmentes sárgabaracklekvárral. A puha aszalt barackokat aprítsuk kisebb darabokra, és egy éles késes aprítógépbe tegyük be 2-4 kanál lekvárral együtt. (Ha kell még bele, akkor később pótoljuk.) Daráljuk le majdnem krémesre. Nem szabad folynia, inkább sűrű, de éppen kenhető állagú legyen. Ezt kenjük vastag rétegben a tortára. Fedjük be a másik lappal. Most a csokimázat készítsük el! Ehhez a hozzávalókat vagy a megadott mennyiségben, vagy ízlés szerint gyors mozdulatokkal keverjük simára. (Nem kell főzni, sem olvasztani!) Öntsük a torta tetejére és kenjük szét úgy, hogy a szélére is jusson belőle. A tetejére vastagabb rétegben kerüljön! Az egészet díszíthetjük aszalt barackkal.
Tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára szilárdulni! Éles, előzőleg forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágjuk fel!
Nagyon laktató és "csupacsokis-barackos" finomság! Miközben megszilárdul, előfordulhat, hogy egy kicsit márványos lesz a teteje a kókuszzsír miatt, ami nem mindenhol egyenletesen oszlik szét. De ettől még isteni finom! :)
Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept