Pirog
Pirog
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
- 2 tojás
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- 30 dkg darált marhahús
- 10 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés vajon pirítsd üvegesre. Keverd hozzá a szintén apróra vágott gombát, és párold néhány percig. A másik tojást válaszd ketté, a fehérjét keverd össze a darált hússal. Az egész masszát keverd a gombához - a párolt hús fehéredéséig süsd. Ízlésed szerint sózd, borsozd.
A tésztát nyújtsd egészen vékonyra, és szaggass belőle közepes nagyságú köröket. Tegyél mindegyik közepébe tölteléket, hajtsd félbe, és a széleit egy villa segítségével nyomkodd le.
A félretett tojássárgájával kend meg a pirogok tetejét. Előmelegített sütőben süsd készre őket.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept