Csirkemelltorta
Fiam tizennyolcadik szülinapjára készítettem el, mert nem édesszájú, inkább "vércse típus".
Csirkemelltorta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 25 dkg sonka
- 25 dkg füstölt sajt
- 25 dkg trappista sajt
- 25 dkg bacon
- 2 tojás
- 5 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt szerecsendióval, majd lisztbe és a tojásba forgatjuk.
A sajtokat lereszelés után összekeverjük.
Szalonnával körkörösen kirakunk egy tűzálló tálat, úgy, hogy a szalonnacsíkok túllógjanak az edény szélén.
A szalonnára egy adag reszelt sajtot rétegezünk, erre kerül a csirkemell, majd a sonkaszeletek, aztán ismét jöhet a sajt. A hozzávalókat addig rétegezzük, míg el nem fogynak.
Előmelegített sütőben, kb. egy óra alatt készre sütjük.
