Kijevi csirkemell újragondolva

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kijevi csirkemell újragondolva

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db csirkemellfilé
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • 4-6 szelet vékonyra szeletelt császárszalonna (v. bacon)
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puha vajhoz. Ezután adjuk hozzá az előzőleg pépesített fokhagymát, szórjuk meg egy kevés sóval, majd keverjük alaposan össze.

Vágjunk le két darab folpack fóliát, majd elosztva kanalazzuk rá a vajas masszát. Ezután a fólia segítségével henger alakban tekerjük fel, majd tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (Ha teljesen megkeményedik, könnyebben bele tudjuk tölteni a felszúrt csirkemellbe.)

A csirkemellfiléket egy hegyes késsel szúrjuk fel, majd az ujjunkkal óvatosan tágítsuk ki a rést, vigyázva hogy a hús nehogy kilyukadjon.
Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk kb. fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Vegyük ki a fagyasztóból az előkészített fűszeres vajat, majd óvatosan nyomjuk bele a felszúrt csirkemellbe. (Ezután a rést hústűvel vagy fogpiszkálóval zárjuk le.)

A megtöltött húst ezután tekerjük körbe a vékonyra szeletelt császárszalonnával (v. baconnel), majd helyezzük bele az olajjal kikent tepsibe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Én párolt mexikói zöldségkeveréket fűszereztem sóval, őrölt fehér borssal, hozzáadtam egy darabka vajat, majd mikróban készre pároltam.

Tálaláskor tegyünk pár kanál párolt zöldséget a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkemellet, és úgy kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük