Kijevi csirkemell újragondolva
Kijevi csirkemell újragondolva
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db csirkemellfilé
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt fehér bors
- 4-6 szelet vékonyra szeletelt császárszalonna (v. bacon)
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puha vajhoz. Ezután adjuk hozzá az előzőleg pépesített fokhagymát, szórjuk meg egy kevés sóval, majd keverjük alaposan össze.
Vágjunk le két darab folpack fóliát, majd elosztva kanalazzuk rá a vajas masszát. Ezután a fólia segítségével henger alakban tekerjük fel, majd tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (Ha teljesen megkeményedik, könnyebben bele tudjuk tölteni a felszúrt csirkemellbe.)
A csirkemellfiléket egy hegyes késsel szúrjuk fel, majd az ujjunkkal óvatosan tágítsuk ki a rést, vigyázva hogy a hús nehogy kilyukadjon.
Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk kb. fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Vegyük ki a fagyasztóból az előkészített fűszeres vajat, majd óvatosan nyomjuk bele a felszúrt csirkemellbe. (Ezután a rést hústűvel vagy fogpiszkálóval zárjuk le.)
A megtöltött húst ezután tekerjük körbe a vékonyra szeletelt császárszalonnával (v. baconnel), majd helyezzük bele az olajjal kikent tepsibe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Én párolt mexikói zöldségkeveréket fűszereztem sóval, őrölt fehér borssal, hozzáadtam egy darabka vajat, majd mikróban készre pároltam.
Tálaláskor tegyünk pár kanál párolt zöldséget a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkemellet, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept