Csőben sült őszibarack
Csőben sült őszibarack
Hozzávalók 4 személyre
- 9 db felezett őszibarack (v. befőtt)
- 25 dkg ricotta (v. túró)
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg darált mogyoró (v. dió)
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 tk őrölt fahéj
- 5 dkg aszalt áfonya
- 1 db tojás
- 2-3 dkg vaj
- 2 db babapiskóta
- szeletelt mandula
Elkészítés:
A felezett őszibarackot szedjük ki a befőttléből, majd alaposan csepegtessük le.
A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd morzsoljuk rá a babapiskótát. Ezután helyezzük egymás mellé a felezett, lecsepegtetett őszibarackokat.
A ricottát (v. túrót) keverjük alaposan össze ízlés szerint porcukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojással, a darált mogyoróval, (v. dióval) az aszalt áfonyával, az őrölt fahéjjal, majd nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a fehér csokoládét. Ezután szintén keverjük össze, és kanalazzuk bele, majd rá az őszibarackokra. Végül szórjuk meg a tetejét mandulaforgáccsal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (Én légkeverésnél 160 fokon sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept