Rozskenyér

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a kovászhoz

  • 10 dkg világos rozsliszt
  • 10 dkg kenyérliszt
  • 10 gramm élesztő (friss)
  • 2 dl víz

Hozzávalók a kenyérhez

  • az előző este előkészített kovász
  • 5 dkg kenyérliszt
  • 25 dkg világos rozsliszt
  • 10 gramm élesztő (friss)
  • 3 kk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dl langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

A sütést megelőző este készítsük el a kovászt.

A kétféle lisztet keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá az élesztőt. Ezután öntsük hozzá a vizet, (én éppen csak langyos vizet öntöttem hozzá) majd fakanállal keverjük alaposan össze.
Takarjuk le a tálat egy konyharuhával, majd hagyjuk szobahőmérsékleten reggelig.

Keverjük össze a kétféle lisztet, a sikért, és a sót, majd adjuk hozzá a kovászhoz.

A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük össze. Ezután öntsük hozzá a kovászos liszthez, majd adjuk hozzá az olajat is.

Szintén fakanállal keverjük alaposan össze. (Mindenképpen kanállal keverjük össze, mert a massza nagyon ragad!!!)

Ezután borítsuk ki alaposan lisztezett felületre, majd sodorjuk hosszúkás kenyérformára. (Ha szükséges, közben szórjuk meg liszttel, hogy ne ragadjon)

Egy 25x10x7 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a megformázott kenyeret. Ezután konyharuhával letakarva, langyos helyen kelesszük 1-1,5 fél órát. (Én kicsivel több mint 1 órán át kelesztettem.)

Amikor a kenyér megkelt, egy éles késsel vágjuk be a tetejét, majd alaposan permetezzük meg vízzel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 220 fokon süssük 20 percig. Ezután vegyük lejjebb 200 fokra és süssük még 30 percig. (Én légkeverésnél 160 fokon sütöttem 50 percig.)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

1
2
Blog.hu ajánló