Borjúpaprikás

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Borjúpaprikás

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg borjú lapocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 tk gulyáskrém vagy Piros Arany
  • 2-3 tk pirospaprika
  • 2 ek zsír
  • 2 ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Ha a hús megpuhult, a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

15860233 b4f036ef4a39dcf9d805bc0af2071b30 wm
15860243 398439da89f00b1874f02ae6343c43ec wm
15860253 4036ec976e0473c9ee96515cdc00f3b3 wm
15860269 203d7e73875e9bd44e5014e05c330413 wm
Ezt is szeretjük