Borjúpaprikás
Borjúpaprikás
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg borjú lapocka
- 3 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 kk őrölt kömény
- 1 tk gulyáskrém vagy Piros Arany
- 2-3 tk pirospaprika
- 2 ek zsír
- 2 ek finomliszt
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Ha a hús megpuhult, a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!



