Nektarinos pohárkrém
Ha valamikor, akkor nyáron igazán szezonja van a pohárkrémeknek. A finomabbnál finomabb szezongyümölcsök tökéletes alapjául szolgálnak ezen nyalánkságoknak.
Nagyon sok alapanyagból készíthetünk pohárkrémet, a lehetőségek száma szinte határtalan. Legyen az fagylalt, tejszín, joghurt, túró, mascarpone, némi tészta, rengeteg gyümölcs, magvak....egy biztos, a siker garantált, a látvány pedig káprázatos. Nálunk most egy egyszerű, picit savanykás nyári hűsítő készült uzsonnára.
Nektarinos pohárkrém
Hozzávalók 2 személyre
- 4 db sárga húsú, érett nektarin
- 1 citrom frissen facsart leve
- fél citrom reszelt héja
- 6 levélke menta + a díszítéshez
- 1 ek nádcukor
- 25 dkg lm túró
- 3 dl görög joghurt (nálam ez a készítmény nem okoz problémát, de akinél igen az használjon lm joghurtot)
Elkészítés:
A túrót összetöröm a cukorral és a reszelt citrom héjjal. A nektarint negyedelem, a mentával és a citrom levével összeturmixolom.
Veszek két poharat, alulra teszem a túrót, aztán jöhet a gyümölcspép, joghurt, megint gyümölcspép, aztán joghurt és ezt követően legalább egy órára hűtőbe teszem.
Jó nassolást!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept