Mikrós madártej
Mikrós madártej
Hozzávalók 4 személyre
- 1 liter tej
- 5 db tojássárgája
- 1/2 csomag tejszín vagy vaníliás főzős pudingpor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
Hab
- 5 tojásfehérje kemény habbá verve
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A 5 tojássárgáját összekeverem egy mikrózható tálban 4 evőkanál cukorral, 1 /2 csomag pudingporral, 1 vaníliás cukorral és az 1 liter tejjel. 10-15 percre mikróba teszem, a legnagyobb fokozatra, kb. 8 perc után megkeverem, ha már besűrűsödött, hamarabb is ki lehet venni.
A habhoz az 5 tojásfehérjét robotgéppel egy mikrózható tálban felverem, és amikor már kemény a hab, 1 vaníliás cukrot adok hozzá, és azzal tovább verem. Ha kész, az egészet beteszem a mikróba, a legnagyobb fokozaton 1 percig mikrózom. Ha kész, evőkanállal a sárga krémre szaggatom, hűtőbe teszem. Fontos hogy a habot csak akkor verjük fel, amikor már kész a krém, mert ha állni hagyjuk, összeesik. A krém elég sűrű lesz, aki hígabban szereti, tegyen bele kevesebb pudingport, vagy hígítsa fel tejjel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept