Fehércsokoládés, karamelles torta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához

  • 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 80 g kristálycukor
  • 100 g búzaliszt
  • 1 csipet só - jódozott, finomított

A karamellhez

  • 100 g kristálycukor
  • 0.5 dl tejszín (30-32%-os)
  • 0.75 dl 2,8%-os tej

A díszítéshez

  • 2 dl tejszín (30-32%-os)
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokoládét, kézi habverővel kevergetjük, amíg el nem olvad, majd lehűtjük és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
A piskótához a tojásfehérjéket, a csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és továbbhabosítjuk, amíg szépen kifényesedik. Ezután egy fakanál vagy egy keverőlapát segítségével, körkörös mozdulatokkal óvatosan belekeverjük a tojássárgákat. A kimért lisztet szitálva adjuk hozzá kisebb adagokban, melyet mindig szépen elkeverünk benne óvatosan, de figyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. A kész tésztát sütőpapírral bevont (vagy kivajazott, lisztezett) 20-21 cm-es sütőformába öntjük és a tetejét egyenletesen elsimítjuk. 180 C-os előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből. Pár percig még hagyjuk a formában hűlni, majd kivesszük lehúzzuk a sütőpapírt és egy tányérra, vagy rácsra helyezzük hűlni.A fehércsokis, tejszínes keveréket habosítjuk, amíg krémes állagúvá válik. Kicsit lágy lesz, de ez nem baj. Felhasználásig visszatesszük a hűtőbe. A karamellhez a cukrot egy száraz edényben lassú tűzön elkezdjük melegíteni, mikor már szép barna, hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, kevergetjük, amíg egyneművé válik és besűrűsödik. Ne legyen se túl folyékony, se túl sűrű, majd hűtsük ki teljesen, töltés előtt. A torta összeállítása következik. A piskótát vágjuk fel három lapra. A krémet is harmadoljuk. Az alsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, majd csorgassunk rá kihűlt karamellöntetet (ne sajnáljuk, a piskóta majd beszívja). És jöhet a középső lap, rá a krém és a karamell. Rátesszük a harmadik lapot és a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Fél órára hűtőbe tesszük. Ha már kicsit megdermedt a krém, ízlés szerint édesített tejszínhabbal díszítjük. Akár egyből fogyasztható, de jót tesz neki, ha még pár órát a hűtőben pihentetjük.

Blog.hu ajánló