Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre

Szilvahabhoz

  • 40 dkg szilva
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 1 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • _Csokoládékrémhez_
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 dl habtejszín
  • csipet só
  • 2 tk kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és szórjuk meg a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal.
Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki, hűtsük ki, majd szedjük le a haját, a húsát pedig turmixoljuk össze.
A tejet melegítsük meg, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hűtsük ki.
A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt, gyömbéres tejet.
Ezután állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, addig főzzük, míg besűrűsödik, majd hűtsük ki teljesen. A habtejszínt verjük kemény habbá.
A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a vajat. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval, és a kristálycukorral.
Ezután a olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is. (a tejszínt NEM KELL felverni!!!!)
Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vegyünk elő négy egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet, és a szilvahabot. Ezután díszítsük egy fél szem sült szilvával, és szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.

Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük