Bolognai spagetti gombával
Bolognai spagetti gombával
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált sertéshús (vagy pulykacomb)
- 50 dkg spagetti tészta
- 50 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- bazsalikom
- 3 dl ketchup
- 4 dl paradicsompüré
- cukor, ízlés szerint
- 20 dkg reszelt trappista sajt (vagy parmezán sajt)
Elkészítés:
Előkészítés:
A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg elfő a leve. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk. Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük /vagy össze is keverhetjük/ és reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept