Kakaós csiga

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Többféle kakaóscsiga receptet olvastam már, de egyik sem tetszett, ezért elkészítettem a saját elképzelésem alapján.

Kakaós csiga

Hozzávalók 12 személyre

  • 50 dkg fehérkenyér liszt
  • 4 dl langyos tej
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2.5 dkg étesztő
  • 1/3 tasak burgonyapürépor (40 g)

A kenéshez

  • 6 dkg olvasztott vaj
  • _A töltelékbe_
  • 10 dkg vaj
  • nutella
  • instant kakaópor
  • fahéjas cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a dagasztóedénybe öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral, és ráöntünk vagy másfél dl langyos tejet. Ha fölfutott, hozzáadjuk a megmaradt hozzávalókat, és kellemesen lágy, de kezelhető kelt tésztát dagasztunk belőle.
Lefedve kb. 50-60 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, jó nagyra elnyújtjuk és a vajas nutellával, amit mikróban meglágyítottunk, megkenjük, megszórjuk a kakaóporral és a fahéjas cukorral, föltekerjük és a csigákat nem túl közel egymáshoz, a tepsibe tesszük. Megvárjuk, amíg egy kicsit összekel, majd az olvasztott vajjal alaposan megkenjük. Előmelegített sütőben, 150°C-on 45-50 percig sütjük.

15883517 77fef0f0e2bf6ce1401ae7f10c44a7ef wm
15883521 21eb582409ae1ccf26fd016268087653 wm
15883531 d7a9fc08bf8240a0887cbec6b2e432d0 wm
15883541 4955f0fbb63f6ee7a282661d93a72dd7 wm
Ezt is szeretjük