Kakaós csiga
Többféle kakaóscsiga receptet olvastam már, de egyik sem tetszett, ezért elkészítettem a saját elképzelésem alapján.
Kakaós csiga
Hozzávalók 12 személyre
- 50 dkg fehérkenyér liszt
- 4 dl langyos tej
- 6 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2.5 dkg étesztő
- 1/3 tasak burgonyapürépor (40 g)
A kenéshez
- 6 dkg olvasztott vaj
- _A töltelékbe_
- 10 dkg vaj
- nutella
- instant kakaópor
- fahéjas cukor
Elkészítés:
A lisztet a dagasztóedénybe öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral, és ráöntünk vagy másfél dl langyos tejet. Ha fölfutott, hozzáadjuk a megmaradt hozzávalókat, és kellemesen lágy, de kezelhető kelt tésztát dagasztunk belőle.
Lefedve kb. 50-60 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, jó nagyra elnyújtjuk és a vajas nutellával, amit mikróban meglágyítottunk, megkenjük, megszórjuk a kakaóporral és a fahéjas cukorral, föltekerjük és a csigákat nem túl közel egymáshoz, a tepsibe tesszük. Megvárjuk, amíg egy kicsit összekel, majd az olvasztott vajjal alaposan megkenjük. Előmelegített sütőben, 150°C-on 45-50 percig sütjük.



