Cukkinis tepsis krumpli

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tipp :-) : ízesítésre bármilyen zöld fűszerféle használható, akár zúzott fokhagymával is készíthető.

Cukkinis tepsis krumpli

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db nagy krumpli(30-40 dkg)
  • 1 közepes cukkini fele (ugyanannyi, mint krumpli)
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 ek. mascarpone (maradék, de jó a tömlős krémsajt is)
  • 1 szelet (kb. 6-8 dkg) feta sajt
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1,5 dl zsírszegény tejszín
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a szórásához
Recept idők

Elkészítés:

Megpucoljuk és felkarikázzuk a krumplit és a cukkinit, kb. 2.5 - 3 mm vastagságúra szeljük. Kicsit megsózzuk a felszeletelt krumplit és a cukkinit (figyeljünk arra, hogy a feta sós), majd belerakjuk a kivajazott és zsemlemorzsázott tepsibe, váltakozva egy krumpli, egy cukkiniszelet. Teszünk közé egy-egy összemorzsolt kakukkfűlevelet (aki nem szereti az ízét, hagyja ki), csipetnyi borsot, a tepsi tetejére, középre behelyezünk egy bazsalikomlevelet. A tetejére tesszük a paradicsomkarikákat, ráhalmozzuk a mascarponét, a feta sajtot(én a mascarponét a paradicsomra, a fetát a krumplira és cukkinire morzsoltam).
Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a parmezánt. Betesszük 180 fokos sütőbe, a sütő középső rácsára, kb. 10 percnyi sütés után alufóliával befedtem (ha mélyebb tepsiben sütjük, korábban is lehet, de nekem elérte volna az alufóliát a mascarpone), további 30-35 percig sütjük. A végén levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljon.

Jó étvágyat kívánok!

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük