Kapros dübbencs csiga

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a recept nagymamámtól való, de ő rúdban sütötte ki. Mivel mindenki a pirosra sült ropogós részeket szerette, így én azért készítettem belőle csigákat.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 1 kg fehérkenyér liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej + 3 dl langyos víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 3-4 mokkáskanál só
  • 3 csomag friss kapor
  • őrölt bors
  • olvasztott libazsír
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet dagasztó tálba öntjük, rámorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, és ráöntjük a langyos víz és a tej egy részét, megkavarjuk a tetején és hagyjuk az élesztőt fölfutni. Hozzáöntjük a maradék tejet és vizet, megsózzuk.
Alaposan ki kell dagasztani és kétszer kell keleszteni. A második kelés után jó vékonyra el kell nyújtani és olvasztott zsírral (én libazsírt használtam) meg kell kenni. Borssal és apróra vágott kaporral meg kell szórni (ehhez a mennyiséghez 3 csomag friss kaprot használtam). A tésztát föl kell tekerni, és csigákat kell belőle vágni. A tepsibe téve a kenő ecsettel még mindegyik tetejére csorgattam a zsírból.
Míg fölfűtöttem a sütőt 200°C-ra, a tepsiben hagytam kelni meleg helyen, majd 35 perc alatt készre sütöttem.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló