Zabkekszes-málnahabos torta
Zabkekszes-málnahabos torta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 cs zabkeksz
- 3 dl habtejszín
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 ek málnadzsem
Elkészítés:
A habtejszínt kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, apránként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot.
Ezután egy keverőkanállal, apránként, óvatosan keverjük a habhoz a málnadzsemet.
Egy tálcára tegyünk le egy sor (7 db) zabkekszet, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezután a hab tetejét szintén rakjuk ki keksszel, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezt addig ismételjük, még el nem fogyott a keksz, és a málnahab.
Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a keksz magába szívja a habot, és megpuhuljon. (Én este állítottam össze, és a másnapi tálalásig a hűtőben pihent.)
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk. A málnahabtól a zabkeksz kellően megpuhul, de nem ázik el, és az ízek jól összeérnek, A málnadzsem helyett, ízlés szerint más gyümölcsdzsemmel is ízesíthetjük a tejszínhabot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept