Ribizlis-málnás pohárkrém

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1/2 cs leveles tészta

A krémhez

  • 1/2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 1 ek rumaroma (el is hagyható)
  • 2,5 g porzselatin
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg ribizli
  • 10 dkg málna
  • (6 kisebb pohárhoz)
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát helyezzük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a rumaromát. Ezután keverjük hozzá a maradék tejet is.

Kb. fél deci tejet melegítsünk meg, majd adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük még feloldódik. Ezután keverjük hozzá a pudingos tejhez.

A keveréket tegyük fel a tűzre, majd állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, robotgéppel keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz.

A ribizlit és a málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

Az előkészített poharakba kanalazzuk bele a teljesen kihűlt krém felét, majd szórjuk meg ribizlivel. Ezután pakoljuk rá a kisebb darabokra tördelt leves tésztát, majd szórjuk rá a málnát. Végül kanalazzuk rá a maradék krémet, majd ízlés szerint díszítsük.

Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatjuk is. Csakis fogyasztás előtt állítsuk össze, mert különben a ropogós tészta megpuhul a krémtől, és úgy már nem lesz olyan finom.

Blog.hu ajánló