Epres szelet

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 40 dkg liszt
  • 18 dkg porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 20 dkg vaj (hideg)
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2-3 ek tej

Epres töltelék hozzávalói

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor (v. 4 ek étkezési keményítő)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

20x30 cm-es tepsihez
A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat.
Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot.
Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és egy-két evőkanál hideg tejet, majd gyúrjuk össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. (A tejet kanalanként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta.)
Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3 részét, majd tegyük be legalább fél órára a fagyasztóba, hogy megkeményedjen, és könnyen tudjuk majd reszelni.
A maradék tésztát nyújtsuk ki tepsi méretűre, és helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd kanalazzuk rá az epres tölteléket.

Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük.
Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd óvatosan forgassuk össze. Hagyjuk pár percig állni, majd keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.
Ezután öntsük a tepsiben lévő tésztára, egyenletesen igazgassuk el. Végül vegyük ki a fagyasztóból a tésztát, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük rá a töltelékre.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Nyári recept

1
2
Blog.hu ajánló