Csirkebrassói

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkehússal készített brassói is hasonlóan ízletes, mint a sertéshússal készült, csak bátran kell fűszerezni.... A fokhagyma adja meg az igazi ízét, de a füstölt szalonnás alap sem kutya!
Egyszerű, ízletes egytálétel, jó szívvel ajánlom az elkészítését.

Csirkebrassói

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • burgonya
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst kisujjnyi széles csíkokra felvágjuk, a hagymát kockákra feldaraboljuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk.
Hozzákeverjük a felvágott húst, fehéredésig pirítjuk, vizet nem szükséges adni hozzá, mert bő levet ereszt a csirkehús. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát áttörve hozzátesszük, és a pirospaprikát is rászórjuk. Lefedjük és addig főzzük, amíg megpuhul. (Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, főzés közben).
Amíg készül, forró olajban kisütjük a kockákra vágott burgonyát.
Ha elkészültünk, a kisült burgonyát hozzákeverjük a puhára sült húshoz. Jó alaposan összeforgatjuk, átpirítjuk egy kicsit.

Frissen, melegen tálaljuk, meggybefőttel kínáltam, de savanyú vagy kovászos uborkát is adhatunk hozzá.
Ízletes, egyszerűen elkészíthető egytálétel.

Tipp: készülhet filézett csirkecomból, pulykamellből vagy pulykacombfiléből is.

15863123 fe88a27ec40bb7a6ffce805b17aae8a6 wm
15863127 273849220fabd3c458882fd4cfbae127 wm
15863131 102b7800ecebbd3b27661eb1549a9b94 wm
Ezt is szeretjük