Csirkebrassói
A csirkehússal készített brassói is hasonlóan ízletes, mint a sertéshússal készült, csak bátran kell fűszerezni.... A fokhagyma adja meg az igazi ízét, de a füstölt szalonnás alap sem kutya!
Egyszerű, ízletes egytálétel, jó szívvel ajánlom az elkészítését.
Csirkebrassói
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 mokkáskanál majoránna
- burgonya
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst kisujjnyi széles csíkokra felvágjuk, a hagymát kockákra feldaraboljuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk.
Hozzákeverjük a felvágott húst, fehéredésig pirítjuk, vizet nem szükséges adni hozzá, mert bő levet ereszt a csirkehús. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát áttörve hozzátesszük, és a pirospaprikát is rászórjuk. Lefedjük és addig főzzük, amíg megpuhul. (Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, főzés közben).
Amíg készül, forró olajban kisütjük a kockákra vágott burgonyát.
Ha elkészültünk, a kisült burgonyát hozzákeverjük a puhára sült húshoz. Jó alaposan összeforgatjuk, átpirítjuk egy kicsit.
Frissen, melegen tálaljuk, meggybefőttel kínáltam, de savanyú vagy kovászos uborkát is adhatunk hozzá.
Ízletes, egyszerűen elkészíthető egytálétel.
Tipp: készülhet filézett csirkecomból, pulykamellből vagy pulykacombfiléből is.


