Őszibarackos-málnás morzsasüti
Őszibarackos-málnás morzsasüti
Hozzávalók 2 személyre
- (25 x 10 cm-es formához)
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg barnacukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg vaj (+ a tál kikenéséhez)
- 1 citrom leve
- csipet őrölt fahéj
- 10 dkg málna
- 5-6 db őszibarack
- csipet só
Elkészítés:
A formát alaposan vajazzuk ki.
Az őszibarackot ízlés szerint szeleteljük fel, majd csepegtessük meg a citrom levével, nehogy megbarnuljon. A málnát folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
Ezután a kivajazott formába tegyük bele a felszeletelt őszibarackot, majd szórjuk rá a lecsepegtetett málnát.
Egy tálba tegyük bele a lisztet, a barna cukor felét, a csipet sót, a darált diót, ízlés szerint őrölt fahajat, és a hideg vajat. Ezután gyors mozdulatokkal az ujjbegyünkkel morzsoljuk össze a hozzávalókat.
A formában lévő gyümölcs tetejét szórjuk meg a maradék barnacukorral és a vaníliás cukorral, majd szórjuk rá a lisztes-diós-vajas morzsát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük addig, míg a tetején a morzsa szép aranybarna színt kap. (Én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept