Dán briós diós mogyorókrémmel

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 2 5 dkg friss élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárga
  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál rumesszencia

A töltelékhez

  • 10 dkg darált dió
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 3 evőkanál tejszín

A kenéshez

  • 1 tojássárga
  • 1 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Egy deci langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot és lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefedjük és langyos helyre tesszük. A lisztet dagasztótálba szórjuk, közepébe kis fészket formálunk, beleütjük a tojássárgákat és egy kicsit elkavarjuk a körülötte levő liszttel. Ráöntjük a felfutott élesztőt, majd a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléknek valót, amihez a mogyorókrémet elkeverjük a darált dióval. (Nekem túl sűrűnek tűnt, és ezért tettem bele még 3 evőkanál tejszínt.)
Ezután a megkelt tésztát a munkafelületre borítjuk (nem szükséges, hogy lisztezett legyen, mert nem ragad a tészta), enyhén átgyúrjuk, majd 16 egyenlő részre osztjuk. Ha megvagyunk a tészta feldarabolásával, akkor mindegyik darabot ellapítjuk az ujjainkkal, majd a közepébe teszünk 1-1 teáskanálnyi diós tölteléket. Becsomagoljuk és gombóccá formáljuk őket. Amint az összes tésztadarabot megtöltöttük, és becsomagoltuk, akkor egyenként ovális alakúra megnyújtjuk (kb. 14 cm hosszú, 8 cm széles), vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle nyújtás közben. Derelyevágóval vagy pizzavágóval 5 hosszanti csíkot vágunk belőle, a végeit egyben hagyva. A végeit megfogjuk, és ellentétes irányba megcsavarjuk, hogy egy spirál jellegű rudacskát kapjunk. Ezután csigaalakba felcsavarjuk, és a muffinsütő mélyedéseiben levő papírkosárkákba tesszük.
Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, majd a tejjel elkevert tojássárgával lekenjük és 180 fokon aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt.
Önmagában, vagy porcukorral enyhén megszórva tálaljuk, egy finom tejeskávé mellé. :)

Blog.hu ajánló