Őzgerincformában sült csirkemell
Őzgerincformában sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell
- 15 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- kis csokor petrezselyemzöld
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 3+1 evőkanál tejföl
A forma megszórásához
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és picit állni hagyjuk. A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot (keveset tegyünk félre az aljához), a petrezselyemzöldet összekeverjük a csirkemellel. Az őzgerincformát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, beletesszük a szalonnát úgy, hogy két oldalt kilógjanak. Beletesszük a masszát és két oldalt visszahajtjuk a szalonnát. A tetejét lekenjük 1 evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal. A formát sütőpapíros tepsiben, előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd kiborítjuk a tepsire fejjel lefelé, és 220 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
