Őzgerincformában sült csirkemell

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Őzgerincformában sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 3+1 evőkanál tejföl

A forma megszórásához

  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és picit állni hagyjuk. A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot (keveset tegyünk félre az aljához), a petrezselyemzöldet összekeverjük a csirkemellel. Az őzgerincformát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, beletesszük a szalonnát úgy, hogy két oldalt kilógjanak. Beletesszük a masszát és két oldalt visszahajtjuk a szalonnát. A tetejét lekenjük 1 evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal. A formát sütőpapíros tepsiben, előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd kiborítjuk a tepsire fejjel lefelé, és 220 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

15884245 a8f9df060e592f6b2d33953c80ef72fa wm
Ezt is szeretjük