Csodapalacsinta
Kollégámmal láttuk meg, és próbáltuk ki ezt a receptet. Nagyon ízlett mindenkinek. :)
Csodapalacsinta
Hozzávalók 6 személyre
- 10-15 db előre megsütött vékony palacsinta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csomag puncsos pudingpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 csomag babapiskóta
- 1 főzet (4 személyes) kávé
- 1 db rumaroma
- 7 evőkanál kristálycukor
- fahéj ízlés szerint
- 1 liter tej
- cukrozott kakaópor ízlés szerint
Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét a rumaromával összekeverjük, megmártogatjuk benne a babapiskótát, majd kirakjuk vele szorosan a tortaforma alját. A vaníliás pudingport 0,5 l tejben 3 evőkanál cukorral felfőzzük, és amikor már csak langyos, a piskótára kenjük. A palacsintákat megtöltjük kakaóporral, feltekerjük, és mint a kakaós csigákat feltekerjük, majd a vaníliapudingra helyezzük. Kívülről haladjunk befelé. A csokis pudingot főzzük meg 0,5 l tejben 3 evőkanál cukorral, és simítsuk a palacsintákra. A meggyet csöpögtessük le, tegyük a csokipudingra, és szórjuk meg fahéjjal. A puncsos pudingot főzzük fel a meggylével és 1 evőkanál cukorral. Simítsuk langyosan a meggyekre. Hűtőben dermesszük ki, és ha kész, távolítsuk el a kapcsos tortaformát. Mint a torták esetében, úgy szeleteljük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept