Csirkemelles tészta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkemelles tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db bőrös csirkemell a szárnytövekkel
  • 100 g vaj
  • 4 db friss kakukkfűágacska
  • 500 g spagetti tészta
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 100 g koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

Ruccola pesto

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fenyőmag
  • 4 ek reszelt parmezán sajt
  • 150g ruccolalevél
  • 1,5 dl extra szűz olívaolaj
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, kettévágjuk, majd sóval, borssal és az apróra vágott kakukkfűvel jól befűszerezzük. 5-10 percig hagyjuk állni.
A spagettit sós, olívás vízben ala dentére főzzük.
Egy vastagfalú serpenyőben olajon, bőrükkel lefelé elkezdjük a kérget képezni a húsokon, majd folytatjuk hőlégkeveréses sütőben 180C fokon. 10 percig sütjük azokat.
A sült húst 5 percig pihentetjük.
Elkészítjük a ruccola-pestot az alábbi módon. Egy üres serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot. A fokhagymát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a ruccolát megmossuk, durvára daraboljuk a sajtot is, majd az összetevőket leturmixoljuk. Ha szükséges, még megfűszerezzük.
A paradicsomokat megmossuk, eltávolítjuk a zöld részt, ahol a szárhoz kapcsolódott, majd kettévágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a megtisztított, összezúzott fokhagymát, majd a paradicsomokat enyhén megfonnyasztjuk.
A tésztát leszűrjük és tálalunk.

Ezt is szeretjük