Rumos-meggyes muffin

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rumos-meggyes muffin

Hozzávalók 4 személyre

Hozzávalók 12 db-hoz

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 mokkás kanál szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 2 darab tojás (nagy)
  • 10 dkg rumban eltett meggy
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (Cukrozott meggyet is használhatunk, de akkor több rumaromát keverjünk majd a tésztába.)

A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a sütőport, és a szódabikarbónát, majd keverjük össze.

A tejfölt keverjük simára a tojásokkal, az étolajjal, és a rumaromával.

A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a tejfölös keveréket, majd keverőkanállal alaposan keverjük össze. Ezután adjuk a masszához a lecsepegtetett meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát. (Én szilikonos formában sütöttem, így nem béleltem ki papírral.)

Helyezzük be 180 fokon előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a muffint porcukorral, majd úgy kínáljuk.

Nyári recept

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük