Máglyarakás
Máglyarakás
Hozzávalók 12 személyre
- 12 db zsemle
- 1 kg alma
- 6 db tojás
- 5 dkg margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2-3 tk. őrölt fahéj
- 1 l tej
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A zsemléket előző nap felszeletelem kb. 1 cm-es szeletekre, és hagyom megszikkadni.
Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpárolom.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a hűtőbe teszem, a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem.
A tejet felforralom és a szikkadt zsemlékre öntöm. Hagyom egy kicsit hűlni, majd hozzákeverem a tojások sárgáját.
A zsemlés massza felét a tepsibe terítem, elosztom rajta a párolt almát, majd a maradék masszával betakarom. A tetejét megkenem baracklekvárral, és sütőben 160 fokon kb. 40 percet sütöm. Közben a tojások fehérjét cukorral és két evőkanál lekvárral kemény habbá verem.
Ha megsült, hagyom egy kicsit hűlni, majd rákenem a fehérjehabot, és a sütőbe visszatéve még 15-20 percet sütöm.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept