Vegyes gyümölcsleves
Nyári recept
A nyár egyik kihagyhatatlan étele a gyümölcsleves, ennél jobb nincs is a nagy melegben.
Vegyes gyümölcsleves
Hozzávalók 8 személyre
Gyümölcsök:
- 1 bögre (3 dl) magozott meggy
- 15 szem eper felszeletelve
- 1 bögre (3 dl) magozott cseresznye
Egyéb hozzávalók:
- fahéj
- szegfűszeg
- egy csillagánizs (ez utóbbi ki is maradhat)
- 2 evőkanál cukor (vagy édesítőszer)
- 2 evőkanál vanília puding
- 2 dl tej
- pici só
- ujjbegynyi vaj
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet a cukorral és a sóval, majd a fűszereket egy kis gézlapba tesszük összekötözzük egy cérnával és jól összeforraljuk a vízzel, majd egyben kidobjuk a levesből. A gézlapos kötözés helyett teatojásba is tölthetjük a fűszereket.
Bele tesszük a gyümölcsöket a forrásban lévő, ízesített vízbe. Közben egy keverőtálban a vaníliapudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró levessel fokozatosan felengedjük, utána beleöntjük a fazékba és felforraljuk. A lángot lekapcsoljuk. Rádobjuk az ujjnyi vajat (ettől szép fényes lesz a leves, de persze ki is maradhat belőle!).
Hidegen tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept