Joghurtos karfiolleves
Nyári recept
A nagy melegben jól esnek a könnyű, kis, hús nélküli ételek. Az adta az ötletet a leves elkészítéséhez, hogy rakott karfiolt készítettem és sajnáltam kidobni a karfiol főzőlevét. Langyosan ettük.
Joghurtos karfiolleves
Hozzávalók 4 személyre
- egy pohár karfiolrózsa (2 dl),
- egy liter karfiol főzőlé (melyben egy csipet só, egy csipet citromsó van),
- egy darab sárgarépa,
- egy darab fehérrépa,
- egy dl zsenge zöldborsó,
- egy evőkanál olívaolaj,
- egy teáskanál tönkölybúza liszt,
- egy dl joghurt
Fűszerek:
- só,
- két csipet kurkuma,
- két csipet szerecsendió,
- petrezselyemzöld,
- egy zöldhagyma
Elkészítés:
A zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret olívaolajon egy kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldhagyma fejet, amit előzőleg nagyon apróra vágtunk.
Megszórjuk a liszttel , elkeverjük és felengedjük egy kevés hideg vízzel (a főzőlé meleg volt), majd hozzáöntjük a főzőlevet, és a hagyma zöld részét egészben, addig főzzük ameddig a répa félpuha lesz. Fűszerezzük a szerecsendióval és a kurkumával. Ezt követően beletesszük a zöldborsót és a megfőzött karfiolt. A joghurtot egy tányérba öntjük, felengedjük a levesünkkel, kiforraljuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, ha szükség utánaízesítünk.
Joghurttal tálaljuk, de lehet mellé enni egy kis pirítóst is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept