Joghurtos karfiolleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyári recept
A nagy melegben jól esnek a könnyű, kis, hús nélküli ételek. Az adta az ötletet a leves elkészítéséhez, hogy rakott karfiolt készítettem és sajnáltam kidobni a karfiol főzőlevét. Langyosan ettük.

Joghurtos karfiolleves

Hozzávalók 4 személyre

  • egy pohár karfiolrózsa (2 dl),
  • egy liter karfiol főzőlé (melyben egy csipet só, egy csipet citromsó van),
  • egy darab sárgarépa,
  • egy darab fehérrépa,
  • egy dl zsenge zöldborsó,
  • egy evőkanál olívaolaj,
  • egy teáskanál tönkölybúza liszt,
  • egy dl joghurt

Fűszerek:

  • só,
  • két csipet kurkuma,
  • két csipet szerecsendió,
  • petrezselyemzöld,
  • egy zöldhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret olívaolajon egy kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldhagyma fejet, amit előzőleg nagyon apróra vágtunk.
Megszórjuk a liszttel , elkeverjük és felengedjük egy kevés hideg vízzel (a főzőlé meleg volt), majd hozzáöntjük a főzőlevet, és a hagyma zöld részét egészben, addig főzzük ameddig a répa félpuha lesz. Fűszerezzük a szerecsendióval és a kurkumával. Ezt követően beletesszük a zöldborsót és a megfőzött karfiolt. A joghurtot egy tányérba öntjük, felengedjük a levesünkkel, kiforraljuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, ha szükség utánaízesítünk.

Joghurttal tálaljuk, de lehet mellé enni egy kis pirítóst is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük