Nagymamám zöldbablevese
Nagymamám mindig azt mondta, hogy a leves ízét a hagyma és a sok petrezselyem adja meg. Ilyenkor nyáron a zsenge babból az igazi.
Mi alkalmanként zöldhagymát, vagy lila hagymát is szoktunk vele enni. Nagymamám mindig azzal kínálta.
Nagymamám zöldbablevese
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 kg zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 fej újhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál tönkölybúza liszt
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál olaj
- ecet ízlés szerint
- 1 zöldpaprika
- 1-2 darab paradicsom
Elkészítés:
Egy fazékba közepes lángon (2,5-es fokozaton) feltesszük főni a megpucolt, felvágott, vagy összetördelt zöldbabot. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paradicsomot, a paprikát, sózzuk és körülbelül 10 percig együtt főzzük.
Közben egy serpenyőbe tesszük az olajat, a hagymát egy kicsit dinszteljük, de csak néhány másodpercig, majd belerakjuk a lisztet összekavarjuk és rászórjuk a paprikát. Egy csésze hideg vízzel felengedjük, majd kiforraljuk. Hozzáadjuk a levesünkhöz, megszórjuk bőven apróra vágott petrezselyemzölddel. Ecettel ízesíthetjük még.
Amikor kínáljuk tejfölt adunk hozzá.
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept