Nagymamám zöldbablevese

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

Rizsvizes szövetmaszk házilag: luxus arcápolás otthon, fillérekből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagymamám mindig azt mondta, hogy a leves ízét a hagyma és a sok petrezselyem adja meg. Ilyenkor nyáron a zsenge babból az igazi.
Mi alkalmanként zöldhagymát, vagy lila hagymát is szoktunk vele enni. Nagymamám mindig azzal kínálta.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej újhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • ecet ízlés szerint
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 darab paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékba közepes lángon (2,5-es fokozaton) feltesszük főni a megpucolt, felvágott, vagy összetördelt zöldbabot. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paradicsomot, a paprikát, sózzuk és körülbelül 10 percig együtt főzzük.
Közben egy serpenyőbe tesszük az olajat, a hagymát egy kicsit dinszteljük, de csak néhány másodpercig, majd belerakjuk a lisztet összekavarjuk és rászórjuk a paprikát. Egy csésze hideg vízzel felengedjük, majd kiforraljuk. Hozzáadjuk a levesünkhöz, megszórjuk bőven apróra vágott petrezselyemzölddel. Ecettel ízesíthetjük még.

Amikor kínáljuk tejfölt adunk hozzá.

Jó étvágyat!

Blog.hu ajánló