Szegfűgomba leves zöldfűszeres galuskával

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bármilyen gombából elkészíthető.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 bögre szegfűgomba
  • 1 kisebb zöld hagyma
  • 3 szelet csípős paprika
  • 3 szelet tv paprika
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • bors
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld

Zöldfűszeres galuska hozzávalói:

  • 1 közepes nagyságú tojás
  • 2 evőkanál finom liszt
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 mokkáskanál szárított zöld petrezselyem
  • 3-4 csipetnyi friss zöld petrezselyem
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • csipetnyi só
Recept idők

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, majd szűrőn keresztül megmossuk, lecsepegtetjük a vizet.
Megpucoljuk a sárgarépát és kis kockákra daraboljuk. Felaprítjuk a hagymát, a paprikát, és a csípős paprikát is.
Egy evőkanál olajat teszünk a fazékba, rátesszük a sárgarépát egy csipetnyi sóval, elkezdjük dinsztelni, majd belerakjuk a hagymát, a paprikát, a csípős paprikát és együtt dinszteljük.
Rászórjuk az evőkanálnyi tönkölybúza lisztet, elkeverjük és hideg vízzel felengedjük. Adunk hozzá egy csipet kurkumát, ételízesítőt. Addig főzzük (kb. 10 perc forrástól), ameddig a répa félpuha lesz, ekkor belerakjuk a gombát és kiforraljuk.
Közben elkészítjük a galuskát, feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáadjuk a zöldfűszereket és az olajat. Amikor forr a leves beleszaggatjuk. Közepes lángon készre főzzük a levesünket. A végén friss petrezselyemzölddel megszórjuk, ha szükséges, akkor utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.

Blog.hu ajánló