Szegfűgomba leves zöldfűszeres galuskával
Bármilyen gombából elkészíthető.
Szegfűgomba leves zöldfűszeres galuskával
Hozzávalók 4 személyre
- 2 bögre szegfűgomba
- 1 kisebb zöld hagyma
- 3 szelet csípős paprika
- 3 szelet tv paprika
- 1 evőkanál tönkölybúza liszt
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- só
- bors
- csipetnyi kurkuma
- 1 teáskanál házi ételízesítő
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
Zöldfűszeres galuska hozzávalói:
- 1 közepes nagyságú tojás
- 2 evőkanál finom liszt
- 1 evőkanál tönkölybúza liszt
- 1 mokkáskanál szárított zöld petrezselyem
- 3-4 csipetnyi friss zöld petrezselyem
- 1 teáskanál olívaolaj
- csipetnyi só
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, majd szűrőn keresztül megmossuk, lecsepegtetjük a vizet.
Megpucoljuk a sárgarépát és kis kockákra daraboljuk. Felaprítjuk a hagymát, a paprikát, és a csípős paprikát is.
Egy evőkanál olajat teszünk a fazékba, rátesszük a sárgarépát egy csipetnyi sóval, elkezdjük dinsztelni, majd belerakjuk a hagymát, a paprikát, a csípős paprikát és együtt dinszteljük.
Rászórjuk az evőkanálnyi tönkölybúza lisztet, elkeverjük és hideg vízzel felengedjük. Adunk hozzá egy csipet kurkumát, ételízesítőt. Addig főzzük (kb. 10 perc forrástól), ameddig a répa félpuha lesz, ekkor belerakjuk a gombát és kiforraljuk.
Közben elkészítjük a galuskát, feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáadjuk a zöldfűszereket és az olajat. Amikor forr a leves beleszaggatjuk. Közepes lángon készre főzzük a levesünket. A végén friss petrezselyemzölddel megszórjuk, ha szükséges, akkor utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept