Citromos keksz
Citromos keksz
Hozzávalók 2 személyre
- 15 dkg búzaliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1/2 tk vaníliaaroma
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 ek tejföl
- csipet só
Elkészítés:
Keverjük össze a kétféle lisztet és az egy csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat.
Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékok, keverjük hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat is.
Ezután adjuk hozzá a vaníliaaromát, a citromlevet, és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta a tésztát kb. 5 mm vastagra. Ezután derelyevágóval (v. éles késsel) vágjuk fel ízlés szerinti méretűre, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsire.
Ezután tegyük legalább egy órára hideg helyre, hogy kellően lehűljön, és sütés után jó omlós legyen majd a keksz.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép világos színűre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsin, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept