Túros tészta újragondolva
Összetevőinél fogva könnyebb és egészségesebb étel, mint a hagyományos változata. Nyertünk egy csomag amarántot, amit nem ismertem. Utánanéztem, mennyire egészséges, és így a liszt egy részét kiváltottam a zabpehellyel és az amaránttal. (Tapasztalatom alapján teljesen nem lehet kihagyni a lisztet, mert nem áll össze a tészta.)
Túros tészta újragondolva
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg amaránt
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- csipet só
- kevés víz
- 50 dkg túró
- 1 nagy pohár tejföl
- 10 dkg bükkfán füstölt mangalica szalonna
- pár csepp étolaj
Elkészítés:
Az amarántot a zabpehellyel ledaráljuk. Liszttel, tojással, sóval, vízzel tésztát készítünk. Kinyújtjuk, és széles metéltre vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. Közben a forró, lobogó, pár csepp olajos, sós vízben a tésztát kifőzzük. A leszűrt tésztába keverjük a szalonnát és a zsiradékot, összekeverjük a túróval. Tejföllel, sósan vagy cukrosan - ki hogy szereti- tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept