Karfiol párizsi bundában vajretekkel
Ezt a receptet barátnőmtől kaptam, mikor életmódot váltottam. A családom imádja, finom és hamar elkészül.
Karfiol párizsi bundában vajretekkel
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb karfiol
- 1 tojás
- liszt
- kókusztej
- 1-2 db vajretek
- petrezselyem
- 1 kanál kókuszzsír
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedjük és sós, fűszeres vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, a rózsákat kettévágjuk, így könnyebb megsütni.
Tojásból, sütőlisztből és kevés kókusztejből palacsintatésztát készítünk és ebbe forgatjuk a karfiolokat, majd kókuszzsírban, közepes lángon pirosra sütjük.
Köretnek a saját levében megpuhult, petrezselymes vajretket készítünk, amihez kuktát használunk.
A kuktában felolvasztunk egy kevés kókuszzsírt, rádobjuk az összevágott petrezselyemzöldet, kicsit megdinszteljük, majd rátesszük a hasábokra vágott retket. Megsózzuk, átforgatjuk és a kuktát lezárva sípolástól 1-2 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és lefedve 10-15 percig puhulni hagyjuk (mennyiségtől függően).
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció