Karfiol párizsi bundában vajretekkel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a receptet barátnőmtől kaptam, mikor életmódot váltottam. A családom imádja, finom és hamar elkészül.

Karfiol párizsi bundában vajretekkel

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb karfiol
  • 1 tojás
  • liszt
  • kókusztej
  • 1-2 db vajretek
  • petrezselyem
  • 1 kanál kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedjük és sós, fűszeres vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, a rózsákat kettévágjuk, így könnyebb megsütni.
Tojásból, sütőlisztből és kevés kókusztejből palacsintatésztát készítünk és ebbe forgatjuk a karfiolokat, majd kókuszzsírban, közepes lángon pirosra sütjük.

Köretnek a saját levében megpuhult, petrezselymes vajretket készítünk, amihez kuktát használunk.
A kuktában felolvasztunk egy kevés kókuszzsírt, rádobjuk az összevágott petrezselyemzöldet, kicsit megdinszteljük, majd rátesszük a hasábokra vágott retket. Megsózzuk, átforgatjuk és a kuktát lezárva sípolástól 1-2 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és lefedve 10-15 percig puhulni hagyjuk (mennyiségtől függően).

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük