Málnás zabaglione
Málnás zabaglione
Hozzávalók 6 személyre
- 40 dkg málna
- 15 dkg barnacukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 6 db tojássárgája
- 3 ek édes fehérbor
- 1 mk őrölt fahéj
Elkészítés:
A málnát tegyük egy szűrűbe, majd folyóvíz alatt mossuk meg. Ezután alaposan csepegtessük le, majd keverjünk hozzá 5 dkg barnacukrot, egy mokkáskanál őrölt fahéjat, és egy csomag vaníliás cukrot.
A poharak aljába kanalazzunk 1-1 evőkanállal a málnából. A maradék málnát tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk a levét teljesen lecsepegni.
A tojássárgához adjuk hozzá a maradék cukrot, és vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá az édes fehérbort is.
Ezután az edényt a tojásos keverékkel helyezzük vízgőz fölé, majd kézi habverővel keverjük 10-12 perc alatt sűrű habbá.
Végül a maradék, lecsepegtetett málnával keverjük óvatosan össze a tojáshabot, majd elosztva kanalazzuk a poharakban lévő málnára.
Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept