Diós csiga

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • csipet só

Töltelék hozzávalói

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 12 dkg darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és lefedve felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadunk egy csipet sót, a margarint, és kézzel jó alaposan elmorzsoljuk.
Ezután közepébe mélyedést kell csinálni, majd beleütni a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt.
Jól összegyúrjuk a tésztát, majd háromfelé osztjuk és kis cipókat formálunk belőle. Kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni. Ezalatt az idő alatt el lehet készíteni a tölteléket.

Egy fémtálba beletesszük a tojások fehérjét, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz fölött robotgéppel kemény habot kell verni belőle. Ezután levesszük a gőzről és hűlni hagyjuk. Végül óvatosan fakanállal hozzákeverjük a darált diót, és a reszelt citromhéjat.

A tésztát kivesszük a hűtőből, majd mindegyik lapot vékonyra kinyújtjuk. (Kb. 1-2 mm)
Ezután rákenjük a habos-diós masszát, majd feltekerjük. Vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a felszeletelt tésztát. (A szeleteket lapjával kell ráhelyezni a papírra.)

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit alányúlunk a tekercseknek és elválasztjuk a sütőpapírtól. Végül teljesen kihűtjük.

A kihűlt tekercseket tálcára szedjük, majd a tetejét porcukorral megszórjuk. Száraz, hűvös helyen több napig eltartható.

Blog.hu ajánló