Sárgarépás káposztasaláta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az az igazság, nálunk hagyomány, hogy a majonézt saját magunknak készítjük - még egy nyaralás alkalmával egyik rokontól lestem el a receptet! Azóta minden majonézes mártást magam csinálok - a családom imádja :)
Sokszor én készítem nővéremnek is, mert az enyém állítólag mindig finomabb :)
A mártás külön is készíthető grillezéshez, kerti partik húskavalkádjaihoz!
Ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 3 tojás
  • 1 dl olaj
  • 3 kanál mustár
  • 3 kanál porcukor
  • 1 ek citromlé
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 tejföl
  • 1 kg káposzta
  • 0,5 kg sárgarépa
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk, a sárgarépát apróra reszeljük, majd besózzuk! Minimum 1 órát állni hagyjuk!

Mártás:
A tojások sárgáját kézi habverővel vagy robotgéppel verni kezdjük, lassan hozzáadjuk az olajat - mikor krémes az állaga, hozzáadjuk a mustárt, a porcukrot és a citromlevet, majd ízlés szerint a sót a borsot és az ételízesítőt! Érdemes fehérborsot használni, mert szerintem az különlegesebb ízt ad a mártásnak! Ezután kanállal belekavarjuk a tejfölt! Ha nem vagyunk az ételek készítésében alkoholellenesek - megbolondíthatjuk egy kis fehérborral is!
Ezzel kész is a pikáns mártásunk!

Kinyomkodjuk a besózott zöldségkeverékünket, majd lassan a mártásba keverjük! Némi hűlés után hideg húsokhoz vagy akár magában is fogyasztható!

Jó étvágyat!

Blog.hu ajánló