Ropogós leveles tészta spárgával és sajttal

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • zöld spárga (ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez
  • őrölt színes bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra.

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.

Az olívaolajat keverjük össze ízlés szerint sóval, frissen őrölt színes borssal és a citromlével, majd öntsük rá az alaposan lecsepegtetett spárgára, és forgassuk össze. Ezután hagyjuk kicsit állni.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd a szélétől kb. 2 cm-re rakjuk rá a vékonyan felszeletelt sajtot. Ezután a sajt szélénél egy csíkban, kenjük le a felvert tojással, majd hajtsuk rá a tésztát, és kicsit nyomkodjuk le, majd a ráhajtott tésztát, szintén kenjük le tojással.

Ezután helyezzük rá a tésztára a spárgát, majd locsoljuk meg a visszamaradt fűszeres olajjal, és reszeljük rá a megmaradt füstölt sajtot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.)

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és melegen kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló