Vörösboros lencseleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vörösboros lencseleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg lencse /legjobb lenne a vörös/
  • 0,5 l vörösbor
  • 0,25 kg füstölt főtt tarja
  • 0,25 kg csiperkegomba
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba. A gombát alaposan megmossuk, szeleteljük. A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A sárga- és a fehérrépát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.
Az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután következik a felkockázott tarja, a lencse és a húsleveskocka. A vizet utánatöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét. 15 perccel a lencse megpuhulása előtt hozzáadjuk a répákat. Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük