Paradicsomos-szójaszószos csirkecombok
Mediterrán ízvilágú, csirkés ételre vágytam. Megnéztem mit találok itthon és ez lett belőle. A családom és a barátaim nagyon szeretik, ínyenc, laktató, különleges családi ebéd lehet.
Paradicsomos-szójaszószos csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 4-5 db csirkecomb
- 4 db burgonya
- 3 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- ízlés szerint olivabogyó
- olivaolaj
- só, bors
Páchoz
- 150 g sűrített paradicsom
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 tk bazsalikom ( szárított, de ha friss még jobb )
- 3 tk csípős, darált paprika
- 2 ek ketchup
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a páchoz valókat. A csirkedarabokat megmossuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy órára állni hagyjuk a pácban.
Egy tepsibe belerakjuk a meghámozott, nagyobb hasábokra vágott krumplit, a gerezdekre vágott lilahagymát, a vékonyan szeletelt fokhagymát, a szeletekre vágott paprikát és az olívabogyókat. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
Egy óra elteltével belehelyezzük a tepsibe a csirkedarabokat is, és előmelegített sütőben, fólia alatt, majd anélkül ropogósra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept