Sütőtökös házi metélt

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütőtökös házi metélt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg sonka
  • 6 dkg sajt
  • 15 dkg sütőtök
  • 1 db kápia paprika
  • 4 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kis csokor bazsalikom
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors

A házi metélthez

  • 30 dkg liszt - fele rétes, fele sima
  • 3 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet átszitálom, beleteszem a robotgép dagasztótáljába, majd hozzáadom az egyenként felütött tojásokat. A gépet beindítom, ami 1-es fokozaton 5-6 perc alatt készre gyúrja. Miután a tészta teljesen összeállt, kiveszem a gépből, megformázom, majd fóliába teszem, és a hűtőben fél órát pihentetem a nyújtás előtt.
Miután a tészta eleget pihent, tésztanyújtó géppel többször átnyújtva - 2 mm vastagságra nyújtva - metéltkészítő fejjel felvágom, majd meglisztezem és hagyom szikkadni, míg a mártást elkészítem.
Természetesen mindezt kézzel is el lehet készíteni, de úgy időigényesebb és fárasztóbb.
A mártáshoz a vajat felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, a felkarikázott újhagymát, kissé pirítom, beleteszem a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát. Megsózom, meghintem frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot. Mikor a sajt elolvad, apróra vágott bazsalikomot teszek hozzá, felöntöm a tejszínnel, és összeforralom.

A tésztát 4-5 perc alatt lobogó, sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem, (nem kell leöblíteni) majd kevés kacsazsírt teszek rá és összekeverem.

Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára és meghintem aprított, friss bazsalikommal.

Ezt is szeretjük