Libamájragus rétes

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Ragu

  • 50-60 dkg libamáj
  • 1 db nagyobb alma
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 1 csokor snidling
  • 2 cl almapálinka
  • fehér bors
  • 3 dl tej
  • 5 gerezd fokhagyma
  • házi készítésű rétestészta vagy (1 cs rétestészta)
  • zsemlemorzsa
  • _Rétes_
  • 15 dkg átszitált liszt - fele rétes, fele sima
  • 2 dkg zsír
  • 1/2 tojás
  • 1 dl meleg víz
  • 1/2 kávéskanál 10%-os ecet
Recept idők

Elkészítés:

A libamájat előző nap fokhagymás tejbe áztatom, hűtőbe teszem.
Másnap kiveszem a tejből, szárazra törlöm, megtisztítom a hártyáktól és a nagyobb erektől.
A házi rétestésztára igazán érdemes időt szakítani, mert egészségesebb a bolti változatnál: sokkal kevesebb zsiradékot igényel, nem utolsósorban pedig ízletesebb.
A lilahagymát megtisztítom, félbe vágom, felszeletelem. Az almákat szintén megtisztítom és kockákra vágom. A májat nagyobb kockákra vágva, száraz teflon serpenyőben lepirítom, hozzáadom a hagymát, együtt pirítom vele, sózom, borsozom. Mikor mindkettő lepirul, szűrőbe teszem, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön róluk. A serpenyőben az almakockákat megdinsztelem, sózom, borsozom, hozzáadom az almapálinkát, átforgatom, hagyom, hogy az alkohol elpárologjon.
A rétestésztához a lisztet átszitálom, hozzáadom a tojást, meleg vízben feloldom a sót és belekeverem az ecetet, összegyúrom. Jól kidolgozom, majd fél órát langyos helyen pihentetem. Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdem kihúzni szép vékonyra, a széleiről a vastagabb részeket lecsipegetem. Megkenem egy kis olvasztott zsírral, megszórom zsemlemorzsával, ráteszem a ragut - egyenletesen elosztva. Majd elkezdem feltekerni, és tekerésenként megszórom apróra vágott snidlinggel. Így tekerem fel teljesen, a tetejét tojássárgájával lekenem. Sütőpapírral bélelt formába teszem, és 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm. Ha megsül, friss, aprított snidlinggel megszórva, szeletelve tálalom.

1
2
3
Ezt is szeretjük