Lecsós karajszeletek tarhonyával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lecsós karajszeletek tarhonyával

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
  • 8-10 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 6 db paradicsom
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • őrölt bors
  • étolaj
  • 2 tk. pirospaprika
  • 0.5 kg tarhonya
Recept idők

Elkészítés:

A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsiradékban átsütjük a karajszeleteket. A hússzeleteket félretesszük. Az edénybe /amibe a húst sütöttük/ megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pörcöt, sózzuk, rászórjuk a pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk. A húst a lecsóba rakjuk és egyet forralunk rajta. A lecsót ne főzzük nagyon szét!
Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük és tarhonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

15874867 0e481dc6a176318cb30be0c20383bb11 wm
15874877 3e59af5e5503ffa9d7b77a8fc993edbb wm
15874885 b40397bd0b3432a715dd883a68cf7acc wm
Ezt is szeretjük