Mézes-chilis csirkeszárnyak

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mézes-chilis csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl ketchup
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 db chili paprika
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, végeit levágjuk, és egy kicsit megsózzuk. A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mézzel, ketchuppal, borssal. Ebbe a pácba forgatjuk a szárnyakat és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A csirkeszárnyakat kivajazott tepsibe rakjuk, lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 45-50 percet sütjük, amíg a hús megpuhul, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. Többször ellenőrizzük, mert könnyen megég!
Köretnek főtt-sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

15877967 6b25ead5e43ebd28fedb525fad1c093c wm
15877973 93b30b9ffe9cec7e836321f10274683a wm
15877979 5d7639b8b478897d0ee8257ed77ace12 wm
Ezt is szeretjük