Mézes-chilis csirkeszárnyak
Mézes-chilis csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál méz
- 2 dl ketchup
- 5 dkg vaj
- 1 mk. őrölt bors
- só
- 1 db chili paprika
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, végeit levágjuk, és egy kicsit megsózzuk. A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mézzel, ketchuppal, borssal. Ebbe a pácba forgatjuk a szárnyakat és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A csirkeszárnyakat kivajazott tepsibe rakjuk, lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 45-50 percet sütjük, amíg a hús megpuhul, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. Többször ellenőrizzük, mert könnyen megég!
Köretnek főtt-sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


