Vadlazacfilé-varázs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vadlazacfilé-varázs

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet vadlazacfilé
  • 1 közepes darab padlizsán
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 2 evőkanál olaj
  • 2-3 csipet nagyszemű tengeri só
  • frissen őrölt bors

Házi kakukkfüves majonéz

  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 250 ml olaj
  • 2 kiskanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál fűszeres tokaji kakukkfüves borecet (helyettesíthető citromlével)
  • 4 ág friss kakukkfű levele
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lazacfilét szárazra töröljük, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal.
A padlizsánt szeletekre, a póréhagymát pedig vastagabb karikákra vágjuk, és megszórjuk kevés sóval, borssal.
A grillserpenyőbe két evőkanál olajat hevítünk, beledobunk 2-3 ág kakukkfüvet, és a két gerezd fokhagymát - kés lapjával egy-egy erőteljes ütéssel összenyomva, hogy az olajba keveredjen az aromájuk. Beletesszük a lazacszeleteket, melléjük, pedig a padlizsánt és a póréhagymaszeleteket. Mindet megsütjük. Mielőtt a fokhagyma és a kakukkfű megégne, vegyük ki őket a serpenyőből.

Tálaljuk a lazacot a grillezett padlizsánnal és póréhagymával, öntsünk mellé a mártásból.

1
2
3

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük