Vadlazacfilé-varázs

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet vadlazacfilé
  • 1 közepes darab padlizsán
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 2 evőkanál olaj
  • 2-3 csipet nagyszemű tengeri só
  • frissen őrölt bors

Házi kakukkfüves majonéz

  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 250 ml olaj
  • 2 kiskanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál fűszeres tokaji kakukkfüves borecet (helyettesíthető citromlével)
  • 4 ág friss kakukkfű levele
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lazacfilét szárazra töröljük, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal.
A padlizsánt szeletekre, a póréhagymát pedig vastagabb karikákra vágjuk, és megszórjuk kevés sóval, borssal.
A grillserpenyőbe két evőkanál olajat hevítünk, beledobunk 2-3 ág kakukkfüvet, és a két gerezd fokhagymát - kés lapjával egy-egy erőteljes ütéssel összenyomva, hogy az olajba keveredjen az aromájuk. Beletesszük a lazacszeleteket, melléjük, pedig a padlizsánt és a póréhagymaszeleteket. Mindet megsütjük. Mielőtt a fokhagyma és a kakukkfű megégne, vegyük ki őket a serpenyőből.

Tálaljuk a lazacot a grillezett padlizsánnal és póréhagymával, öntsünk mellé a mártásból.

1
2
3
Ezt is szeretjük