Vadlazacfilé-varázs

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vadlazacfilé-varázs

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet vadlazacfilé
  • 1 közepes darab padlizsán
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 2 evőkanál olaj
  • 2-3 csipet nagyszemű tengeri só
  • frissen őrölt bors

Házi kakukkfüves majonéz

  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 250 ml olaj
  • 2 kiskanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál fűszeres tokaji kakukkfüves borecet (helyettesíthető citromlével)
  • 4 ág friss kakukkfű levele
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lazacfilét szárazra töröljük, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal.
A padlizsánt szeletekre, a póréhagymát pedig vastagabb karikákra vágjuk, és megszórjuk kevés sóval, borssal.
A grillserpenyőbe két evőkanál olajat hevítünk, beledobunk 2-3 ág kakukkfüvet, és a két gerezd fokhagymát - kés lapjával egy-egy erőteljes ütéssel összenyomva, hogy az olajba keveredjen az aromájuk. Beletesszük a lazacszeleteket, melléjük, pedig a padlizsánt és a póréhagymaszeleteket. Mindet megsütjük. Mielőtt a fokhagyma és a kakukkfű megégne, vegyük ki őket a serpenyőből.

Tálaljuk a lazacot a grillezett padlizsánnal és póréhagymával, öntsünk mellé a mártásból.

1
2
3
Ezt is szeretjük