Tavaszi finomfőzelék

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavaszi finomfőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes, zsenge karalábé
  • 1 közepes krumpli
  • 3 db sárgarépa
  • fél üveg vagy 20 dkg friss zöldborsó
  • 2 púpos ek liszt
  • bors
  • ételízesítő
  • kb 5-6 dl tej
  • kevés apróra vágott petrezselyem
  • kevés újhagyma, a zöld része vagy medvehagyma
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket, (pucolás, tisztítás után) krumplit, répát, karalábét felkockázzuk és sós vízben félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót(ha friss vagy fagyasztott), majd az egészet puhára főzzük(ha üvegeset használunk, akkor tesszük hozzá, ha már puhák a zöldségek).
Leöntjük róla a majdnem az összes vizet(csak kb. 1 dl-t hagyunk rajta), majd felöntjük tejjel(3-4dl).
A lisztet kevés tejjel (kb. 2 dl)simára keverjük és besűrítjük a főzeléket.
A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és belekeverjük a főzelékbe, ízlés szerint ízesítjük sózzuk, borsozzuk.

Ezt is szeretjük