Gesztenyés tejszínes piskóta
Nagyon sokszor elkészítettem, s aki kóstolta, mindenkinek nagyon ízlett. Természetesen a receptjét is elkérték tőlem. Olyan tetszetős, mintha cukrászdában készült volna.
Gesztenyés tejszínes piskóta
Hozzávalók 12 személyre
- 6 tojássárgája
- 24 dkg porcukor
- 6 evőkanál hideg víz
- 18 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 6 tojásfehérje /habbá verve/
Krém
- 2 vaníliás puding
- 6 dl tej
- 4 ek. cukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
Teteje
- 0,5 l tejszín
- 2 kanál porcukor
- habfixáló
- csokoládéreszelék
Elkészítés:
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját a másik edényben 24 dkg porckorral és a fokozatosan hozzáadott 6 kanál vízzel habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 18 dkg finomlisztet és végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kibélelt gáztepsiben sütjük. /kb 15 perc/
A krémhez a 2 vaníliás pudingot 6 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral keményre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverjük, és hozzákeverjük a kihűlt főzött pudingot, majd az 50 dkg gesztenyemasszát is. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
A krém tetejére a 0,5 l tejszínt a 2 kanál porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre és csokoládéreszelékkel megszórjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept