Gesztenyés tejszínes piskóta

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon sokszor elkészítettem, s aki kóstolta, mindenkinek nagyon ízlett. Természetesen a receptjét is elkérték tőlem. Olyan tetszetős, mintha cukrászdában készült volna.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 6 tojássárgája
  • 24 dkg porcukor
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 18 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 6 tojásfehérje /habbá verve/

Krém

  • 2 vaníliás puding
  • 6 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza

Teteje

  • 0,5 l tejszín
  • 2 kanál porcukor
  • habfixáló
  • csokoládéreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját a másik edényben 24 dkg porckorral és a fokozatosan hozzáadott 6 kanál vízzel habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 18 dkg finomlisztet és végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kibélelt gáztepsiben sütjük. /kb 15 perc/

A krémhez a 2 vaníliás pudingot 6 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral keményre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverjük, és hozzákeverjük a kihűlt főzött pudingot, majd az 50 dkg gesztenyemasszát is. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

A krém tetejére a 0,5 l tejszínt a 2 kanál porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre és csokoládéreszelékkel megszórjuk.

Blog.hu ajánló