Gesztenyés tejszínes piskóta
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Nagyon sokszor elkészítettem, s aki kóstolta, mindenkinek nagyon ízlett. Természetesen a receptjét is elkérték tőlem. Olyan tetszetős, mintha cukrászdában készült volna.
Gesztenyés tejszínes piskóta
Hozzávalók 12 személyre:
- 6 tojássárgája
- 24 dkg porcukor
- 6 evőkanál hideg víz
- 18 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 6 tojásfehérje /habbá verve/
Krém
- 2 vaníliás puding
- 6 dl tej
- 4 ek. cukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
Teteje
- 0,5 l tejszín
- 2 kanál porcukor
- habfixáló
- csokoládéreszelék
Elkészítés:
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját a másik edényben 24 dkg porckorral és a fokozatosan hozzáadott 6 kanál vízzel habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 18 dkg finomlisztet és végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kibélelt gáztepsiben sütjük. /kb 15 perc/
A krémhez a 2 vaníliás pudingot 6 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral keményre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverjük, és hozzákeverjük a kihűlt főzött pudingot, majd az 50 dkg gesztenyemasszát is. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
A krém tetejére a 0,5 l tejszínt a 2 kanál porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre és csokoládéreszelékkel megszórjuk.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept