Gesztenyés tejszínes piskóta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon sokszor elkészítettem, s aki kóstolta, mindenkinek nagyon ízlett. Természetesen a receptjét is elkérték tőlem. Olyan tetszetős, mintha cukrászdában készült volna.

Gesztenyés tejszínes piskóta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 6 tojássárgája
  • 24 dkg porcukor
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 18 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 6 tojásfehérje /habbá verve/

Krém

  • 2 vaníliás puding
  • 6 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza

Teteje

  • 0,5 l tejszín
  • 2 kanál porcukor
  • habfixáló
  • csokoládéreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját a másik edényben 24 dkg porckorral és a fokozatosan hozzáadott 6 kanál vízzel habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 18 dkg finomlisztet és végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kibélelt gáztepsiben sütjük. /kb 15 perc/

A krémhez a 2 vaníliás pudingot 6 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral keményre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverjük, és hozzákeverjük a kihűlt főzött pudingot, majd az 50 dkg gesztenyemasszát is. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

A krém tetejére a 0,5 l tejszínt a 2 kanál porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre és csokoládéreszelékkel megszórjuk.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük